צפייה בתכניה
טבע יישומי

טבע יישומי

בית הנסן > 07.06-14.06

עבור מעצבים, לא פעם הטבע משמש כמקור השראה ונקודת ייחוס. אולם לאדם מערכת יחסים מורכבת עם הטבע, וקיומו של טבע פראי וקמאי של ממש מוטל בספק. מהנדסת זרעים ועד יערות תעשייתיים, הטבע שסביבנו מעוצב יותר ויותר. ״טבע יישומי״, המוצג בבניין המכבסה ההיסטורי של בית הנסן, מציג שלושה פרויקטים המתכתבים עם הטבע כחומר גלם. מפרוייקט interwoven של המעצבת ההולנדית דיאנה שרר אשר אורג שורשי שיבולים לכדי פטרנים גרפיים, דרך ״הגן הדיגיטלי״ של מאיה בן דוד, אשר סורק פרחים ואז מדפיס אותם מחדש במדפסת תלת מימד, וכלה בפרוייקט ״בוטניקה״ של לוקה אור, הבוחן את הגבולות העדינים בין הטבעי למלאכותי בפרחי נייר ונחושת.

 

אוצרים:  טל ארז וענת ספרן
מציגים:  דיאנה שרר, מאיה בן דוד, לוקה אור

 

 

שזור (Interwoven) / דיאנה שרר

 

בעבודה "שזור", בוחנת שרר את דינמיקת מערכת השורשים של הצמח, על החיים התת-קרקעיים הנסתרים שלה – שנחשבת על ידי נוירוביולוגים של הצמח כמוח של הצמחים. בספרו "כוח התנועה בצמחים", תיאר דרווין את השורשים לא רק כפאסיבים וצומחים כלפי מטה, אלא כמאופיינים בתנועה ובתפיסה. השורש מנווט ויודע היכן זה למעלה והיכן זה למטה. הוא חש את כוח הכבידה ויודע לאתר לחות וכימיקלים. דרווין גילה כי צמחים הם הרבה יותר אינטליגנטים ממה שנהוג היה לחשוב. שרר מיישמת את ה"אינטליגנציה" של הצמחים בעבודתה, והופכת את התהליכים הנסתרים והתת קרקעיים האלה לגלויים לכל. בשיתוף עם ביולוגים, פיתחה שרר שיטה לשלוט בצמיחת שורשי הצמח. הרשת הטבעית של מערכת השורש הופכת לחומר מלאכותי. במהלך תהליך הגדילה, השורשים מוטמעים בתבניות תת-קרקעיות ונשזרים או נארגים בחומר עצמו.

 

 

גן דיגיטלי / מאיה בן דוד

 

הגן הדיגיטלי הוא גן מדומיין, המבוסס על סריקות בתלת ממד של פרחים והדפסה שלהם, ליצירה של טבע דומם. פעולות הסריקה וההדפסה משבשות את המקור. בדומה לציורי טבע דומם לאורך ההיסטוריה, גם כאן המציאות היא נקודת התחלה. הטבעי, הוא רק התפיסה של המתבונן את טבעי, ואין בו התייחסות נאמנה לטבע עצמו. הדימוי משרת את הרצון להעביר את ממד הזמן או את הזמניות הקיומית. מהו זמן של חומר ותוצר דיגיטלי? האם הוא זמני או על זמני? איזה יחסים בין טבעי-אנושי-טכנולוגי נראה בעתיד? מי ייצר את מי? ואיזה זכר יישא הטבעי החדש? עבודה זו שואפת לעסוק בייצוגים ותפיסות של מושגים כמו טבעי ומלאכותי, במושג הזמן ובמהות הדיגיטלית- חומר, טכנולוגיה, חיים ומוות.

בחסות: Impact Labs – אימפקט מעבדות חדשנות בע"מ

 

 

בוטניקה2 (BOTANICA2) / לוקה אור

 

מתוך עניין מתמשך בקשר בין האדם לאובייקטים טבעיים בעידן הנוכחי, המעצב לוקה אור מתייחס למנגנונים של צמיחה, נבילה ושינוי בצורה מלאכותית, דרך פרויקט בוטניקה. בוטניקה בודק את המרחב שבין זמני לנצחי, בין טבעי למלאכותי ובין חי לדומם על ידי תרגום מחדש של פרחים לחומרים מעובדים בצורה המשאירה את האיכויות הזמניות והעדינות של הפרח, זאת מבלי להסתיר את השינוי שעבר.

ticker
עיצוב גרפי: זהר קורן, עידן עם-שלם, אלי מגזינר, עלמה נאמן פיתוח: felix007