צפייה בתכניה
מראות – תערוכת קבע בבית הנסן

מראות – תערוכת קבע בבית הנסן

בית הנסן > 07.06-14.06

בית הנסן הוא תמונת מראה של עברו. ממתחם מסוגר אשר איכלס חולים במחלה שבינתיים עברה מהעולם, למרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה, המכוון את שלוש הדיסיפלינות להקשרים אוניברסליים ברורים, אשר תפקידם הוא חיבור ומטרתם היא פתיחות. אולם השתקפות זו אינה באה לידי ביטוי רק בפרוגרמת המבנה, אלא במבנה עצמו, אשר חי במתח שבין בניין לשימור מחמיר, לבין תפקידיו העכשוויים הדורשים תשתיות והתערבויות מסוג שונה. דרך התערבות הסאונד של האמנית ליאת סגל בבור המים המשתמש בהשתקפותו של הצליל – ההד; דרך המראה הפיזית והפרוגרמטית שמייצרים המעצבים אורי בן צבי ועמרי פישר בחלל התצוגה ההיסטורית של בית הנסן, המהדהד את הרהיטים הקיימים במקום ותפקידם בטכנולוגיות חדשות; עבור חדר הרופא אשר מציג שחזור של היסטוריית המקום כחלל מחוץ לזמן; עבודתו של האמן הטורקי ממו אקטן אשר משקפת חפצים יומיומיים כנופי פרא; וכלה במראות הדיגיטליות של סטודיו ריל טיים אשר נטמעות בשירותי המבנה ומעוררות את הצופה להתבוננות אחרת בהשתקפותו שלו – פרויקט ״מראות״ אשר יושק בשבוע העיצוב בבית הנסן ויוצג דרך קבע במקום, משחק על מוטיב השתקפות זה ומבקש לבחון את המתח בין המקום ובין דמותו ההפוכה.

 

מציגים:  ליאת סגל, אורי בן צבי ועמרי פישר, ממו אקטן, סטודיו פור-ריל טים

 

 

הד / ליאת סגל

 

בור המים הסמוי מהעין מתפקד כתיבת תהודה המגבירה את קולות טיפות המים המטפטפות אליו. כשם שהמים סופגים מינרלים בדרכם בין הסלעים, כך הם אוגרים זיכרונות, המתורגמים למקצבי הטפטוף. מערכת ממוחשבת מתזמנת את הזרמת המים אל הבור על-פי קולות שנאספו בהשראת סביבתו. כך, המאזין הקשוב עשוי לשמוע בקצב הטפטוף את הדהוד הולך הרגל במורד רחוב מרכוס, זמזום יצירה של שופן או הרהור על מחזה שהוצג זה מכבר.

 

 

בראי טכנולוגי – התערבות בתערוכה ההיסטורית בבית הנסן / אורי בן צבי, עמרי פישר

 

בראי טכנולוגי מציע התערבות רפלקטיבית בתערוכה ההיסטורית של בית הנסן. החלל מחולק על ידי קו לייזר המפריד בין שני חלקי החדר. חציו האחד מכיל ריהוט היסטורי, אשר גילו למעלה ממאה שנים, עשוי בנגרות קלאסית ובעץ מלא. ואילו חציו השני הוא העתק של הריהוט הישן, עשוי חיתוך לייזר ממשטחי עץ לבוד ומכיל בתוכו מערכות טכנולוגיות לאינטראקציה עם המשתמשים. כך, מציב הפרויקט מראה בין ההיסטוריה של בית הנסן ואופיו הייחודי של המתחם אל מול תפקידו הנוכחי כצומת בין אנשים, יצירה, עיצוב וטכנולוגיה. במהלך התקופה בה יוצג המיצב בחלל, יוכלו האורחים והשוהים בבית הנסן להשתמש ולהתנסות בעמדות העבודה ונקודות הטעינה שבצידו הטכנולוגי של המיצג. בעזרתם, הופך המיצב לחלל פרגמטי באופן שוטף ופעיל לצורכי עשיה טכנולוגית, או לכל שימוש אחר: כפינת ישיבה, אמצעי תצוגה וכאזור עבודה.

 

הפרוייקט בחסות פאוורמט (Powermat), חברה ישראלית המובילה את תחום הטעינה האלחוטית בעולם.

 

 

ללמוד לראות: אתם זה מה שאתם רואים (2017) / ממו אקטן

 

"ללמוד לראות" היא סדרה מתמשכת של עבודות המשתמשות באלגוריתמים חדשניים של למידה ממוחשבת, כאמצעי לשקף את עצמנו וכיצד אנו מבינים את העולם. התמונה שאנו רואים בתודעתנו אינה ייצוג ישיר של העולם החיצוני או של מה שהחושים שלנו מעבירים, אלא של עולם מדומה, המשוחזר על פי הציפיות והאמונות הקודמות שלנו. רשתות עצביות מלאכותיות, בהשראה רופפת של קליפת המוח שלנו, צופות דרך מצלמות מעקב ומנסות להבין מה הן רואות. כמובן שהן יכולות לראות רק את מה שהן כבר יודעות. בדיוק כמונו. העבודה היא חלק מסדרה רחבה יותר של שאלות החוקרות הטיות קוגניטיביות המאשרות את עצמן, את חוסר היכולת שלנו לראות את העולם מנקודת מבטם של אחרים, ואת הקיטוב החברתי המתקבל.

 

 

מראה מראה / סטודיו פור-ריל טים

ticker
עיצוב גרפי: זהר קורן, עידן עם-שלם, אלי מגזינר, עלמה נאמן פיתוח: felix007